Tips – Billiga Flygbiljetter

Charter eller inte?
När du ska ut och resa kan du välja att köpa en charterresa i paketpris där flyg, boende och transport till och från hotellet ingår i priset. Du kan också planera din egen paketresa genom att köpa endast en flygbiljett och sedan hitta på boende på destinationen själv. Denna metod blir allt mer populär eftersom du, i många fall, kan komma undan billigare på det sättet.

Lågprisflygbolagen bli fler och fler. Hos vissa flygbolag, som till exempel Ryanair, kan du köpa flygbiljetter till destinationer i Europa för bara några hundralappar. Det som är viktigt att tänka på är att det i de allra flesta fall tillkommer kostnader för bagage och i vissa fall även för incheckning. Då kan det vara billigare och bättre att checka in via internet innan du åker till flygplatsen.

Billiga flygbiljetter erbjuds också hos etablerade flygbolag som till exempel SAS eller Lufthansa och de fallen kan du också räkna med att bagaget ingår i priset. När du flyger med dessa flygbolag ingår oftast även någon form av mat och dryck under flygresan.

Vid flygning med lågprisflygbolag får du oftast inte någon mat eller dryck under flygturen men möjligheten att själv köpa detta finns oftast. Du kan inte heller räkna med att personalen talar svenska hos lågprisflygbolag och oftast gör bolagen en del reklam innan planet lyfter.

Länkar: Billigaflygbiljetter.nu, Travel Market.se